week 2 :) - Reisverslag uit Malta, Malta van Laura Timmermans - WaarBenJij.nu week 2 :) - Reisverslag uit Malta, Malta van Laura Timmermans - WaarBenJij.nu

week 2 :)

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

22 September 2017 | Malta, Malta

Hallo allemaal,
Ook deze week is weer voorbij gevlogen! Niet omdat ik het druk heb, maar omdat ik het gewoon super naar mijn zin heb op dit mooie eiland!

Wat heb ik de afgelopen week gedaan?
Eerst gezellig weekend gevierd in Paceville, dit was voornamelijk in de avond en nacht! Weer een hoop Nederlanders leren kennen! En zaterdag lekker naar het strand gegaan bij Riviera Bay. Een mooi zandstrand, deze was zeker voor herhaling vatbaar! Zaterdag avond weer naar Paceville! En zondag naar Sliema om daar op het "strand" te liggen, alleen is het hier alleen maar beton om op te liggen, maar na een avondje stappen kun je daar prima slapen haha! Zondag avond nog een hapje gegeten in Sliema en een drankje gedronken op een terras, daarna vroeg naar bed want maandag stond mijn eerste stage dag te wachten!

Hoe mijn stage is?
Kort, raar, niet mijn ding, maar komt verandering in als het goed is!
Maandag moest ik om 9.00uur aanwezig zijn, en hebben we uitleg gekregen over de instelling en een rondleiding gehad. Ook kregen wij toen te horen dat de cliënten pas 4 oktober op de instelling zijn...
Dus tot die tijd moeten we een soort van secretaressen zijn en allerlei kleine klusjes doen. De dagen tot oktober zijn van 9.00 tot 13.30uur.. en daarvan zijn we vooral onszelf aan het vermaken met puzzelboekjes omdat ze geen werk hebben voor ons! Vandaag zijn we wel vast aan de voorbereidingen begonnen voor een leuke activiteiten middag in November! "DUTCH DAY!" Oud- hollandse spelletjes en kook-bakactiviteiten met Nederlandse gerechten!

Ook was ik lekker vrij op donderdag! Want afgelopen donderdag was het independence day in Malta! Malta vierde het 50ste onafhankelijke jaar! Op deze dag heb ik natuurlijk lekker de toerist uitgehangen! En zijn we eerst naar Marsaxlokk geweest, een klein vissersdorpje! We zijn vanuit daar met een klein vissersbootje naar St. Peter's Pool gegaan, deze locatie staat bekend als een van de mooiste plekken op Malta!
Mensen springen hier van rotsen af in een helderblauwe zee!

Morgen en zondag kunnen we hopelijk weer een paar andere "bay's" (strandjes) bezoeken, als het weer dit toelaat! Want ze voorspellen bewolking, maar alsnog minimaal 25 graden dus prima temperatuurtje!

Iedereen een fijn weekend!

-xxx-
Laura

Laura

Hallo, Voor mijn opleiding maatschappelijk zorg, op ROC de Leijgraaf Veghel, ga ik stage lopen op Malta. Ik ga stage lopen bij "agenzija zghazagh", dit is een instelling met jongeren die zijn mishandeld, misbruikt en/of verslaafd zijn geweest, je kunt het dus een beetje vergelijken met de Nederlandse GGZ. Agenzija Zghazagh is in het plaatsje Santa Venera. Verder heb ik een kamer in een plaatsje verder, Msida. Via deze blog wil ik jullie op de hoogte houden van mijn avonturen en ervaringen op Malta. -xxx- Laura

Actief sinds 03 Sept. 2017